Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predsedstvo SD tudi o usodi stranke v koaliciji, DeSUS o podpori Vebru

Ljubljana, 1. aprila - Potem ko je premier Miro Cerar včeraj v DZ poslal predlog za razrešitev obrambnega ministra Janka Vebra, je te dni pričakovati jasnejše odgovore o usodi koalicije.

Ljubljana, sedež stranke SD.
Minister za obrambo in podpredsednik SD Janko Veber je podal izjavo za medije kot odziv na predlog predsednika vlade za njegovo razrešitev
Foto: Nebojša Tejić/STA

O tem, ali jo utegne zapustiti SD, bo danes razpravljalo predsedstvo SD, vendar ne nujno sprejelo končno odločitev. Zadnje dni je v SD, ki brani Vebra, napeto. Če je bilo sprva pričakovati, da bodo pomirili strasti v odnosu do premierja, pa so v minulih dneh naredili korak v drugo smer. A ne izključujejo ne možnosti za obstanek v vladi ne za odhod.

Medtem jih je prvak DeSUS Karl Erjavec pozval, naj za Vebra poiščejo zamenjavo. O tej temi bo danes razpravljalo vodstvo DeSUS.

Cerar je v obrazložitvi predloga za razrešitev Vebra zapisal, da je minister objektivno odgovoren za nezakonito, nepravilno in nepregledno delovanje obveščevalno-varnostne službe obrambnega ministrstva.

tvr/spc/tz
© STA, 2015