Slovenski zelenjadarji poudarjajo pomen lokalno pridelane hrane

Maribor, 5. aprila - Slovenski pridelovalci znajo pridelati dobro in zdravo zelenjavo, kljub temu pa je bilo v preteklosti na policah trgovin težko najti svežo doma pridelano zelenjavo. Združenje za integrirano pridelavo zelenjave si zato s pomočjo evropsko sofinanciranih projektov prizadeva slovenskega potrošnika podučiti o pomembnosti porekla in načina pridelave.

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Predsednik Združenja za integrirano pridelavo zelenjave Stanko Volk.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Strokovnjakinja za zelenjadarstvo na Kmetijsko-gozdarskem zavodu Maribor Miša Pušenjak.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Predsednik Združenja za integrirano pridelavo zelenjave Stanko Volk.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.515 znakov (brez presledkov) oziroma 458 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

gm/mrn
© STA, 2015