Berlusconi znova dela v domu za ostarele

Rim, 23. marca - Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi se je dva tedna po tem, ko je v domu za ostarele odslužil kazen zaradi utaje davkov, danes vrnil v dom Sacra Famiglia v kraju Cesano Boscone pri Milanu in dopoldne preživel s starejšimi kot prostovoljec, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Italija.
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Berlusconi je tako uresničil napoved, da bo po desetmesečnem prestajanju kazni v domu še naprej skrbel za ostarele. "Ko vidiš določene situacije, se v tebi vzbudi želja, da bi lahko konkretno pomagal," je, kot danes poročajo italijanski mediji, dejal medijski mogotec.

78-letni Berlusconi je bil leta 2013 v primeru Mediaset obsojen na leto dni zapora zaradi utaje davkov. A ker je star več kot 70 let, mu kazni ni bilo treba prestajati v zaporu, zato mu je milansko sodišče naložilo opravljanje družbenokoristnega dela v domu za ostarele v kraju Cesano Boscone pri Milanu. Kazen se mu je uradno iztekla 8. marca, potem ko mu je sodišče v Milanu enoletno kazen skrajšalo za 45 dni.

V domu za ostarele v kraju Cesano Boscone živi okoli 700 starejših, med njimi številni bolniki z Alzheimerjevo boleznijo. V njem delujejo številni prostovoljci, ki med drugim zabavajo ostarele z igrami in glasbo. Italijanski časniki so objavili fotografije Berlusconija, ki bolnikom igra klavir, še poroča APA.

mc/mlj
© STA, 2015