Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V zdraviliščih praznični obisk večinoma boljši kot lani

Dolenjske Toplice/Šmarješke Toplice/Dobrna/Laško/Podčetrtek/Moravske Toplice/Radenci, 31. decembra - V slovenskih naravnih zdraviliščih se v času božično-novoletnih praznikov lahko pohvalijo z večjim obiskom kot v enakem lanskem obdobju. Prevladujejo domači gostje in pa oddiha željni iz Italije in nemško govorečih držav. Zdravilišča obiskovalcem ponujajo tudi pester silvestrski program, tako v hotelih kot na bazenih in v centrih dobrega počutja.

Ankaran, Debeli rtič.
Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije.
Bazen, terapija, zdravilišče.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Nekatera naravna zdravilišča so podala že tudi oceno celotne sezone. Kljub zahtevnim razmeram, tudi vremenskim, v Savi Hotels & Resorts in Termah Dobrna beležijo rast turističnega obiska, v Termah Krka pa ocenjujejo, da bodo v zadnjem trimesečju uspeli nadoknaditi izpad prihodka v devetmesečju.

V Thermani Laško je sezona nad njihovimi pričakovanji, zaznavajo pa upad pri rehabilitacijah in zdraviliškem zdravljenju.

V zdraviliščih se na različne načine trudijo privabljati nove goste. Usmerjajo se tako v nove medicinske in velnes storitve, aktivne počitnice, povezave z okoliškimi ponudniki itd.

jes/bg
© STA, 2014