Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V javnem sektorju v letu 2015 predvidoma pogajanja o posegih v plačni sistem

Ljubljana, 29. decembra - Vlada in sindikati javnega sektorja so se tudi letos pogajali o posegih v plačno maso, v letu 2015 pa bodo po napovedih v ospredju pogajanja o posegih v plačni sistem. Če so bila letošnja pogajanja težka v finančnem smislu, bodo ta toliko težja v vsebinskem.

Ljubljana.
Podpis dogovora med vlado in sindikati javnega sektorja o varčevalnih ukrepih za leto 2015.
Sekretar Sindikata državnih organov Slovenije - SDOS Dušan Ščernjavič, minister za javno upravo Boris Koprivnikar in glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar pravi, da je plačni sistem nujno urediti, da bo bolj pravičen in bolj stimulativen.

Vodja konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj med drugim opozarja, da je nagrajevanje bolj uspešnih javnih uslužbencev mogoče le s svežim denarjem, saj zanje ni sprejemljivo, da bi denar za stimulacije boljših dobili tako, da bi odvzeli tistim, ki so zaradi različnih razlogov manj uspešni.

Vodja pogajalske skupine dela sindikatov javnega sektorja Drago Ščernjavič pa pričakuje, da bo še pred začetkom napovedanih pogajanj ministrstvo naredilo temeljito strukturno analizo plač po delovnih mestih, dejavnostih in poddejavnostih.

tz/ij/moz/moz
© STA, 2014