Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Banke s spremenjenim urnikom, borza zaprta

Ljubljana, 24. decembra - V času pred božičnimi in novoletnimi prazniki velja v bankah in hranilnicah v Sloveniji nekoliko spremenjen urnik opravljanja medbančnega plačilnega prometa. Danes bo poslovanje skrajšano, v četrtek in petek pa bo mirovalo. Od danes do konca tedna je zaprta tudi Ljubljanska borza.

Ljubljana.
Deželna banka Slovenije.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Poslovalnice vseh bank in hranilnic, članic Združenja bank Slovenije, bodo danes odprte do 12. ure. Izjema je osem poslovalnic Deželne banke Slovenije, ki bodo poslovale do 15. ure, so sporočili iz Združenja bank Slovenije.

Plačilni promet v polnem obsegu bodo banke in hranilnice spet izvajale v ponedeljek, ko bo znova steklo tudi trgovanje na Ljubljanski borzi.

OBJAVE NEKATERIH BORZNIH DRUŽB

Uprava družbe Deos je na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila popravljeno revidirano letno poročilo za poslovno leto 2013.

Poslovodstvo družbe Javor Pivka je objavilo vmesno poročilo poslovodstva o poslovanju od začetka leta do 19. novembra. Likvidacijski načrt se zaradi likvidacije Factor banke, omejitve sekanja bukove hlodovine kot glavne surovine zaradi žleda ter povsem zgrešene politike ministrstva za kmetijstvo pri upravljanju z gozdovi izvaja z zamikom šestih mesecev. V letu 2014 je bilo skupaj plačano 2,5 milijona evrov obveznosti.

Banka Celje je družbo Istrabenz obvestila, da je 19. decembra odsvojila 258.949 njenih delnic, kar predstavlja pet odstotkov vseh. Banka Celje zdaj nima v lasti nobenih Istrabenzovih delnic več.

Banka Celje je sporočila, da je njen osnovi kapital na podlagi odločbe Banke Slovenije o izrednih ukrepih v banki ter posledično dokapitalizacije s strani države od 16. decembra razdeljen na pet milijonov delnic. Vse prejšnje delnice Banke Celje so bile izbrisane iz centralnega registra nematerializiranih vrednostnih papirjev, ki ga vodi KDD.

Krka je v obdobju od 18. do 23. decembra na Ljubljanski borzi odkupila 15.794 lastnih delnic v skupni vrednosti 897.633 evrov. Zdaj jih ima v lasti 173.279, kar je 0,528 odstotka vseh.

bg/jes/bg
© STA, 2014