Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vlada po Cerarjevih besedah v največji meri naproti gospodarstvu

Ljubljana, 23. decembra - Vlada je šla po navedbah premierja Mira Cerarja v največji možni meri naproti gospodarstvu, da ga ne obremeni preveč in zagotavlja spodbudno poslovno okolje.

Ljubljana, vlada.
Novinarska konferenca predsednika vlade Mira Cerarja, ki je spregovoril o dosežkih dosedanjega dela in glavnih prioritetah vlade v prihodnje.
Foto: Anže Malovrh/STA

Cerar ocenjuje, da se v zvezi s povečano okoljsko obremenitvijo pojavljajo številne dezinformacije. Zaradi teh napačnih informacij ne ve, če je bil današnji protest proti novim okoljskim dajatvam na mestu.

Premier je na novinarski konferenci ob 100 dneh vlade spomnil, da bo vlada jutri sprejela dve uredbi, s katerimi se bo obremenitev energetsko intenzivnih podjetij povečala za 6,5 milijona evrov, preostali del pa se bo razporedil po široki populaciji. Mnoga od podjetij tako po Cerarjevi oceni skorajda ne bodo dodatno obremenjena oziroma bo obremenitev minimalna.

Dodatna okoljska obremenitev je po njegovih besedah posledica zahtev EU za 2015, vlada pa jo uvaja postopno. Podjetja bi sicer morala namreč plačevati 120 milijonov evrov več okoljskih dajatev letno.

jes/kk/fz
© STA, 2014