Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mariborska ambulanta za nezavarovane osebe pomagala več kot 500 bolnikom

Maribor, 18. decembra - Po pomoč v ambulanto za osebe brez obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki pod okriljem Nadškofijske karitas Maribor deluje že deveto leto, se je letos zateklo že več kot 500 ljudi, kar je največ v zadnjih štirih letih. V letošnjem letu so uspeli povečati število zdravnikov prostovoljcev na 40, saj so potrebe v Mariboru mnogo večje kot v Ljubljani.

Maribor, Nadškofijska karitas Maribor.
Novinarska konferenca Nadškofijske karitas Maribor ob deveti obletnici delovanja Ambulante za osebe brez obveznega zdravstvenega zavarovanja s posvetovalnico Maribor.
Pobudnik takšnih ambulant Aleksander Doplihar.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Mariborska ambulanta za nezavarovane osebe je po vzoru takšne ambulante v Ljubljani začela delovati jeseni 2005. Vanjo se zatekajo brezdomci, Romi, tujci, izbrisani in drugi, ki si zaradi različnih vzrokov ne morejo urediti zavarovanja.

Sredstva za ambulanto prispeva tudi mariborska mestna občina. Zaradi negotovosti, ki so jo sprožili nedavno napovedani varčevalni ukrepi občine, je Lilijana Zorko iz občinskega sektorja za zdravstveno in socialno varstvo zatrdila, da bodo naredili vse, da bodo lahko to dejavnost še naprej podpirali.

ase/bs
© STA, 2014