Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bela napotnica bo očitno morala še nekoliko počakati

Ljubljana, 17. decembra - Generalni direktor zavoda za zdravstveno zavarovanje Samo Fakin je odločil, da nekoliko počaka z okrožnico izvajalcem zdravstvenih storitev o uveljavitvi bele napotnice.

Ljubljana, ZZZS.
Izredna seja skupščine Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), na kateri so med drugim obravnavali predlog finančnega načrta za leto 2015 in se seznanili s poročilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje o nacionalnem spremljanju čakalnih dob.
Generalni direktor ZZZS Samo Fakin.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Na današnji seji skupščine je bilo namreč slišati več opozoril glede uvajanja te napotnice. Predvideno je bilo namreč, da bi se s prihodnjim letom uvedla bela napotnica. Zavarovanci bi lahko z belo napotnico zasebnega zdravnika prišli do specialistične storitve v javni zdravstveni mreži, enako kot bolniki na podlagi zelene napotnice.

Poznavalec zdravstvenega sistema Martin Toth je opozoril, da zdravniška zbornica nima pooblastil za izdajanje listine, ki omogoča vstop v javni zdravstveni sistem. Zato je po njegovem mnenju bela napotnica v neskladju z zakonodajo in bi bilo treba spremeniti pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Vprašanje bele napotnice bo obravnaval upravni odbor zavoda prihodnji ponedeljek.

ago/apo
© STA, 2014