Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mariborski poslanci kritični do Fištravca, pozivajo k rešitvi težav občine

Ljubljana, 16. decembra - Mariborski poslanci iz različnih strank so vodstvu Mestne občine Maribor na današnji novinarski konferenci ponudili roko pri reševanju finančnih težav, v katere je zabredla. Skrbi jih za izvajanje socialnih in drugih programov, ki so zaradi finančnih težav pod vprašajem.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri so med drugim obravnavali novelo zakona za uravnoteženje javnih financ in predlog zakona o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju za prihodnje leto.
Poslanec ZL Franc Trček in poslanec DeSUS Uroš Prikl.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Obenem pa so bili poslanci kritični do neodzivnosti vodstva in mariborskega župana Andreja Fištravca, s katerim so neuspešno poskušali vzpostaviti stik. Tako tudi ne vedo, kako pomagati, saj nimajo konkretnih informacij.

Poslanec DeSUS Uroš Prikl je povedal, da imajo tudi predloge za rešitev težav, med katerimi izpostavljajo preselitev sedeža Holdinga Slovenskih elektrarn v Maribor. Poslanec ZL Franc Trček pa je bil oster tudi do Fištravca. Boji se, kot je dejal, da bodo v Mariboru kmalu imeli naslednjo vstajo, če bo šlo tako naprej.

tvr/moz
© STA, 2014