Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Avstralija obljublja natančno preiskavo okoliščin zajetja talcev

Sydney, 16. decembra - Avstralska vlada je danes obljubila, da bo ugotovila, kako je lahko v Iranu rojeni skrajnež z zgodovino ekstremizma, nasilja in kriminala ostal na prostosti ter v kavarni v Sydneyju v ponedeljek zajel talce. Večurna drama se je sicer končala tragično, saj sta bila poleg napadalca Mana Harona Monisa ubita še dva talca.

Avstralija, Sydney.
V neki kavarni v središču Sydneyja je oborožen moški danes zajel neznano število talcev, na okno pa izobesil zastavo z napisom v arabščini.
Foto: Xinhua/STA

Avstralija, Sydney.
Policija je vdrla v kavarno v središču Sydneyja, kjer je oborožen moški zajel neznano število talcev, na okno pa izobesil zastavo z napisom v arabščini.
Foto: Xinhua/STA

Avstralija, Sydney.
Ponedeljkovo zajetje talcev v kavarni v Sydneyu.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Avstralski premier Tony Abbott je na današnji novinarski konferenci priznal, da se je ubiti 50-letni napadalec izognil ostrejšemu nadzoru, čeprav je bil obtožen resnih zločinov, kot so spolni napadi in sokrivda pri umoru.

Ob tem je Abbott obljubil temeljito preiskavo okoliščin, zaradi katerih se je lahko tako nevaren posameznik znašel na prostosti.

Drama s talci v Sydneyju se je končala danes zgodaj zjutraj po lokalnem času, ko so policisti ob posredovanju ubili Monisa. Pred tem sta bila ubita še dva talca, šest je bilo ranjenih.

tom/spo/tom
© STA, 2014