Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Največ poškodb s pirotehničnimi sredstvi med mladostniki, nujna posebna skrb tudi za živali

Maribor, 15. decembra - Poškodbe zaradi uporabe s pirotehničnimi sredstvi so najpogostejše pri mladostnikih, še posebej osnovnošolci so tisti, ki začnejo eksperimentirati s temi sredstvi. Kot so danes opozorili na Policijski upravi Maribor, ki se ponovno pridružuje vseslovenski akciji Bodi zvezda, ne meči petard, je pred nevarnostjo treba zaščititi tudi živali.

Maribor.
Novinarska konferenca PU Maribor in UKC Maribor pred prazničnim pokanjem petard.
Predstojnik oddelka za plastično in rekonstruktivno kirurgijo UKC Maribor Erik Vrabič.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Novinarska konferenca PU Maribor in UKC Maribor pred prazničnim pokanjem petard.
Predstojnik oddelka za plastično in rekonstruktivno kirurgijo UKC Maribor Erik Vrabič, Tina Ciglar iz Kinološkega društva Maribor in vodja oddelka za splošne policijske naloge Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor Darko Lamot.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Na območju mariborske policijske uprave so med lanskimi božično-novoletnimi prazniki obravnavali 20 kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, kar je za 18 manj kot leto prej. Težje poškodovala sta se dva mladoletnika, ki sta utrpela opekline na roki. Skupno se je v celotni državi poškodovalo devet mladoletnikov.

Zaradi okrepljenih preventivnih aktivnosti se število poškodb po besedah zdravnika Erika Vrabiča sicer zmanjšuje. Od leta 2010 so imeli v mariborskem kliničnem centru letno po dve poškodbi, ki sta zahtevali bolnišnično obravnavo, v letu 2012 niti ene.

ase/apo
© STA, 2014