Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bombni preplah na ljubljanskem okrajnem sodišču lažen

Ljubljana, 12. decembra - Policisti pri pregledu prostorov kazenskega oddelka Okrajnega sodišča v Ljubljani na Malem trgu 6 niso odkrili eksplozivnega telesa. Današnji preplah z bombo na omenjenem sodišču je bil tako lažen, je razvidno iz sporočila Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Ljubljana.
Okrajno sodišče v Ljubljani.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana namreč okoli 8.30 prejeli anonimni klic, da je v sodniški stavbi na Malem trgu podtaknjena bomba. Policija je zato izpraznila prostore sodišča in začela s pregledom, pri čemer pa ni našla "predmetov, ki bi bili nevarni za zdravje ali življenje ljudi".

Kot so za STA pojasnili na PU Ljubljana, je klicatelj, ki ga še niso odkrili, klical iz javne govorilnice, drugih podrobnostih pa za zdaj ne želijo razkrivati, saj preiskava še poteka. Je pa za tovrstna kazniva dejanja zagrožena kazen od treh do petih let zapora.

Zaradi klica so bile vse kazenske obravnave, ki so bile na sodišču predvidene za čas, ko je trajal pregled, preložene oziroma bodo izvedene naknadno. Preostale današnje obravnave pa bodo opravljene tako, kot je bilo predvideno.

ako/apo
© STA, 2014