Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Borci proti eboli osebnosti leta po izboru revije Time

New York, 10. decembra - Zdravniki in drugi člani zdravstvenega osebja, ki se na zahodu Afrike borijo proti eboli, so si letos prislužili naziv osebnosti leta po izboru ameriške revije Time. Kot pojasnjujejo pri reviji, neutrudno izkazujejo pogum, tvegajo, vztrajajo, se žrtvujejo in rešujejo življenja.

Sierra Leone, Freetown.
Ebola, preiskave.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Sierra Leone, Freetown.
Kitajsko zdravstveno osebje pomaga zdravnikom v bolnišnici Kingharman Road v prestolnici Sierra Leone, kjer že beležijo smrtne žrtve zaradi virusa ebole.
Foto: Xinhua/STA

Sierra Leone.
Zdravstveno osebje v bolnišnici Kingharman Road v prestolnici Sierra Leone, kjer beležijo smrtne žrtve zaradi virusa ebole.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Zahodna Afrika, Sierra Leone.
Epidemija ebole na zahodu Afrike.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

V letošnjem letu se je ebola razbesnela v epidemijo v Liberiji, Gvineji in Sierri Leone, kjer je doslej umrlo nekaj več kot 6300 ljudi. V prvih vrstah boja proti eboli je prav zdravstveno osebje, ki plačuje še posebej velik davek.

Kot pojasnjujejo pri reviji, je naziv poklon tistim, ki se proti eboli borijo na terenu - zdravnikom in drugemu osebju, ki ga na prizadeto območje pošiljajo organizacije, kot so Zdravniki brez meja, lokalnim zdravnikom, voznikom reševalnih vozil in ekipam, ki izvajajo pokope.

Preostali svet lahko ponoči spi, ker se je skupina moških in žensk pripravljena boriti, je ob naznanitvi odločitve zapisala urednica revije Time Nancy Gibbs.

spo/jav
© STA, 2014