Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Z novim spletnim orodjem kdovpliva.si do podrobnejšega vpogleda v lobistične stike

Ljubljana, 9. decembra - Ob današnjem mednarodnem dnevu boja proti korupciji je Transparency International Slovenia predstavil novo spletno orodje kdovpliva.si, ki državljanom omogoča podrobnejši vpogled v lobistične stike, o katerih so poročali lobiranci. Razvidne so tudi transakcije med podjetji, kjer so lobisti zakoniti zastopniki, in to od leta 2011.

Ljubljana.
Novo spletno orodje kdovpliva.si, ki državljanom omogoča podrobnejši vpogled v lobistične stike, o katerih so poročali lobiranci.

Orodje kdovpliva.si prikaže podatke o lobiranju na pregleden in vizualno privlačen način. Po besedah predsednice Transparency International Slovenia Simone Habič so s tem preiskovalnim novinarjem in širši javnosti olajšali delo in jim omogočili lažji vpogled in analizo o stanju lobističnih stikov pri nas.

Po besedah Habičeve so iz platforme razvidne tudi sive cone, saj mnogo funkcionarjev in javnih uslužbencev kljub zakonski obveznosti še vedno ne poroča o lobističnih stikih, kar se kaže skozi nizko gostoto povezav.

bs/apo
© STA, 2014