Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

S projektom Clash of Cultures revalorizirali arheološko dediščino

Koper, 2. decembra - Z odprtjem razstave Mesta srečevanja se zaključuje projekt promocije arheološke dediščine Clash of Cultures. V njem so poleg Univerze na Primorskem sodelovale še ustanove iz Nemčije, Hrvaške, BiH in Makedonije.

Koper, Palača Armerija.
Novinarska konferenca ob koncu projekta promocije arheološke dediščine v Evropi - Clash of cultures.
Vodja projekta Mitja Guštin, ravnateljica Lošinjskega muzeja Zrinka Ettinger Starčić, predstavnik Univerze na Primorskem Boris Kavur in dekanja FHŠ Irena Lazar.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Koper, Palača Armerija.
Novinarska konferenca ob koncu projekta promocije arheološke dediščine v Evropi - Clash of cultures.
Ravnateljica Lošinjskega muzeja Zrinka Ettinger Starčić in predstavnik Univerze na Primorskem Boris Kavur.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Projekt, ki ga je finančno podprla Evropska komisija, je bil namenjen predstavitvi kulturne zgodovine stikov med sredozemskimi civilizacijami. Predvsem velike makedonske države, ter prazgodovinskimi skupnostmi osrednje Evrope v zadnjih stoletjih pred našim štetjem na čelu s Kelti.

V okviru projekta so organizirali 13 razstav, objavili 12 publikacij ter organizirali dva znanstvena simpozija. Prav publikacije, ki bodo ostale prosto dostopne na spletu, je vodja projekta Mitja Guštin ocenil kot trajni doprinos stroke k poznavanju regionalnih posebnosti. S projektom so poleg tega poskušali povezati muzejsko in turistično ponudbo ter zgodovino približati širši javnosti.

miv/mce
© STA, 2014