Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pod dogovorom o ukrepih v javnem sektorju tudi tokrat ne bo podpisov vseh sindikatov

Ljubljana, 2. decembra - Vlado in sindikate javnega sektorja čez natanko teden dni čaka sklepno dejanje pogajanj: podpis sinoči parafiranega dogovora o varčevalnih ukrepih za 2015. Koliko od skoraj 40 reprezentativnih sindikatov bo pristopilo k podpisu, še ni jasno. Večina se bo odločala tik pred zdajci. Med njimi tudi največji, šolski sindikat Sviz. Ob tem glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj ne pričakuje zapletov.

Ljubljana, Dom sindikatov.
Novinarska konferenca Konfederacije sindikatov javnega sektorja (KSJS) Slovenije, na kateri so spregovorili o protestnem shodu in spregovorili o nadaljnjih aktivnostih sindikatov.
Predsednik KSJS Slovenije Branimir Štrukelj.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Nekateri so medtem že napovedali, da k podpisu skoraj zagotovo ne bodo pristopili, denimo sindikat zdravnikov družinske medicine Praktik.um in Sindikat vojakov Slovenije. Tudi v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi se za zdaj nagibajo k odločitvi, da dogovora ne podpišejo. Zadržke naj bi imeli še v Sindikatu slovenskih diplomatov. Zaplete se lahko tudi pri glasovanju na organih obeh policijskih sindikatov.

Tako tudi tokrat pod dokumentom ne bo vseh podpisov, a kot zaenkrat kaže, vlada vendarle lahko računa na sklenitev dogovora.

ij/apo/apo
© STA, 2014