Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mariborsko zavetišče za živali išče začasne skrbnike za mačje mladiče

Maribor, 30. aprila - Zavetišče za živali Maribor išče odgovorne in skrbne prostovoljce, ki imajo čas in voljo začasno pomagati pri oskrbi sesnih in mačjih mladičev. Kot so zapisali v zavetišču, se zaradi mile zime in zgodnje brejosti mačk letos z mladiči soočajo nekoliko prej kot običajno, povečano število mladičev pa pričakujejo v sredini maja.

Ljubljana.
Mačji mladiči.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ob tem v mariborskem zavetišču poudarjajo, da je oskrba sesnih mladičev veliko bolj zahtevna kot oskrba večjih mačk. Kot so zapisali, je potrebno mladičke večkrat dnevno hraniti ob uri, jih masirati, da lahko izločajo, in skrbeti za primerno temperaturo njihovega gnezda, zato potrebujejo nekoga, ki ima zagotovo dovolj časa, da jim lahko nudi primerno oskrbo.

Vse, ki so se v opisu prepoznali, v zavetišču pozivajo, naj se nanje obrnejo po telefonu v času uradnih ur, lahko pa jih tudi obiščejo. Uradne ure so sicer od ponedeljka do petka med 9. in 11. ter med 13. in 15. uro.

Za veterinarsko oskrbo mladičev bo sicer poskrbelo zavetišče, ki bo pomagalo tudi z mačjim mlekom in peskom, so dodali v zavetišču. Ob tem so še spomnili, da se prostovoljec zaveže, da bo dosledno spoštoval navodila lečeče veterinarke in bo ob dogovorjenih terminih z mladičem prihajal v zavetišče, kjer bo žival deležna oskrbe, ki je predpisana in zanjo tudi nujna.

zc/ago
© STA, 2014