Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Janković za popoldne sklical srečanje članov sveta stranke, poslanci PS razklani

Ljubljana, 28. aprila - Novi stari predsednik PS Zoran Janković je za popoldne sklical sestanek članov sveta stranke. Predlaga jim tri sklepe: da potrdijo pričakovanje, da premierka ostane na položaju; da v koalicijski sporazum vključijo terminski plan ključnih projektov; in da zavrnejo poskuse vmešavanja članov drugih strank v interne zadeve stranke.

Brdo pri Kranju, kongresni center.
Kongres Pozitivne Slovenije, na katerem sta se premierka Alenka Bratušek in župan MOL Zoran Janković pomerila za položaj predsednika stranke.
Predsednica vlade Alenka Bratušek in ljubljanski župan Zoran Janković.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Kot je zapisal, je dejstvo, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo. Po njegovih besedah sta možni dve poti: lahko se razidejo, lahko pa postanejo še bolj enotni.

Udeleženi na sestanku sicer ne bodo mogli sprejemati uradnih sklepov, saj lahko sejo sveta skliče le predsedujoča temu organu, to je premierka Alenka Bratušek. Prav tako popoldne naj bi se sicer sestali tudi njeni podporniki.

Medtem je med poslanci PS čutiti napetost in zmedo. Nadaljnji koraki delovanja poslanske skupine, ki je po kongresu na robu razkola, so še precej nejasni. Nekateri so iz stranke že izstopili, drugi to napovedujejo.

ij/tvr/ako/ako
© STA, 2014