Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predstavniki tujih medijev začudeni, da je razprava članov PS zaprta za medije

Brdo pri Kranju, 25. aprila - Današnji kongres PS, na katerem se za predsednika stranke potegujeta premierka Alenka Bratušek in ljubljanski župan Zoran Janković, spremlja okoli 120 predstavnikov novinarjev iz 40 medijskih hiš, od tega sedmih tujih.

Brdo pri Kranju, kongresni center.
Kongres Pozitivne Slovenije, na katerem sta se premierka Alenka Bratušek in župan MOL Zoran Janković pomerila za položaj predsednika stranke.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Izida glasovanja o novem predsedniku PS si ne upajo napovedati, sprašujejo pa se, zakaj novinarji ne morejo spremljati razprave članov stranke. Nasploh pa opozarjajo, da med slovenskimi politiki ni volje, da bi presegli lastne interese in začeli delovati v skupno dobro.

Novinar F. Christian Wehrschütz iz avstrijske televizije ORF ocenjuje bo izid današnjega glasovanja zelo tesen. Po njegovem mnenju je bil Janković s čustvenega stališča v nagovoru bolj prepričljiv, Bratuškova pa je stavila na razum.

Novinar francoske tiskovne agencije AFP Bojan Kavčič pa ocenjuje, da bi bilo finančno in politično neprijetno, morda pa vendarle še najbolj zdravo, da Janković zmaga, vlada pade in da se skliče nove volitve.

ago/pa/moz/tz
© STA, 2014