Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bratuškova člane PS odkrito prosila za podporo

Brdo pri Kranju, 25. aprila - Premierka Alenka Bratušek je člane na kongresu PS odkrito prosila za podporo. Noče, da se v PS obkladajo z mi, vi in oni, kar da se je v zadnjem letu dogajalo. Kot je dejala, je danes na preizkušnji njena funkcija premierke. Zoranu Jankoviću pa je dejala, da predsedniškega stola PS ni bil pripravljen čisto izprazniti.

Brdo pri Kranju, kongresni center.
Kongres Pozitivne Slovenije, na katerem sta se premierka Alenka Bratušek in župan MOL Zoran Janković pomerila za položaj predsednika stranke.
Predsednica vlade in kandidatka za predsednico stranke Alenka Bratušek je nagovorila zbrane na kongresu.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Bratuškova je prepričana, da bodo danes pokazali, ali želijo še naprej imeti največjo odgovornost za dogajanje v državi in delati v dobro vseh državljanov. Ponovila je, da če ne bo dobila podpore v PS, potem tudi ne bo iskala podpora za vodenje vlade v drugih strankah.

Priznala je tudi, da je res rekla, da na kongresu z Jankovićem ne bo tekmovala. Če bi se Janković držal dogovora, da so vlado sestavili do prihodnjih rednih volitev in da se je sam za ta čas umaknil, današnji kongres ne bi bil potreben, je ocenila.

ago/ij/moz/tz
© STA, 2014