Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Podpredsednik PS Golob Jankovića predlagal za častnega predsednika stranke

Brdo pri Kranju, 25. aprila - Udeležence kongresa PS so nagovorili tudi trije podpredsedniki stranke, iz izjav pa je čutiti večjo naklonjenost Alenki Bratušek za predsednico.

Brdo pri Kranju, kongresni center.
Kongres Pozitivne Slovenije, na katerem sta se premierka Alenka Bratušek in župan MOL Zoran Janković pomerila za položaj predsednika stranke.
Podpredsednika PS Robert Golob in Maša Kociper.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Robert Golob je sicer izpostavil, da stranke nikoli ne bi bilo, če ne bi bilo Zorana Jankovića. Ob tem pa je predlagal, naj Janković postane častni predsednik PS. Oba z Mašo Kociper si želita, da bi PS imela župana Ljubljane in premierko.

Kociprova si, kot pravi, ni nikoli želela, da se za predsedniško mesto PS pomerita Janković in Bratuškova. S tem se lahko po njenih besedah politični tekmeci PS, nasprotniki in mediji, samo smejijo.

Melita Župevc pa je člane prosila, naj mislijo na državljane. Opisala je, kako vidi Jankovića in Bratuškovo. Prvega kot sanjača, ki je v Ljubljani dokazal, da sanje lahko postanejo resničnost, Bratuškovo vidi kot realistko, ki je znala in zna preveslati še tako težko politično krizo in nestabilnost.

ago/ij/tvr/moz/moz
© STA, 2014