Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Platini napovedal kazni tudi za velike klube

Nyon, 24. aprila - Nogometni klubi, ki se ne držijo finančnih pravil Evropske nogometne zveze, bodo kaznovani, je napovedal predsednik krovne nogometne zveze stare celine Michel Platini. Ob tem je dodal, da ne bodo gledali na poreklo in velikost klubov - če bodo ugotovili nepravilnosti, bodo kazni doletele tudi nogometne velikane.

Ljubljana, Mestna hiša.
Ljubljanski župan Zoran Janković je sprejel predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija, člane omenjene Zveze ter člane vodstva Nogometne zveze Slovenije.
Foto: Stanko Gruden/STA

Po nekaterih poročilih naj bi bila med klubi, ki jim Uefa namenja posebno pozornost pri pregledu financ, tudi Manchester City in Paris-St. Germain. Prvi mož Uefe pa je umiril strasti in dejal, da izključitve iz evropskih tekmovanj ne bodo uporabili kot kazen.

Platini je sicer prepričan, da finančna politika, po kateri naj bi vsi klubi poslovali samo v okviru svojih zmožnosti, že daje prve sadove. Skupno izgubo evropskih klubov so tako letos zmanjšali na milijardo evrov, v prejšnji sezoni pa je znašala 1,7 milijarde.

zza/tb/lr/zza
© STA, 2014