Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Židan in Erjavec v primeru Jankovićeve zmage za volitve pred poletnimi počitnicami

Ljubljana, 24. aprila - Prvak DeSUS Karl Erjavec in podpredsednik SD Dejan Židan menita, da so v primeru zmage Zorana Jankovića na kongresu PS najboljše predčasne volitve še pred poletnimi počitnicami. Če zmaga premierka Alenka Bratušek in njeno poslansko skupino morebiti zapusti nekaj Jankovićevih podpornikov, pa bo svojo vlogo odigrala zaupnica premierki, pravita.

Ljubljana, DZ.
Minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan, minister za finance Uroš Čufer in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Židan je prepričan, da manjšinske vlade v primeru zmage Bratuškove ne more biti. Spomnil je, da je predsednica obljubila preverjanje zaupanja v DZ. Zaupnico lahko dobi, če jo podpre najmanj 46 poslancev. Če podpore ne dobi, tudi vlade ne bo več, pravi.

Če bo na kongresu zmagala Bratuškova in bi njeno poslansko skupino zapustilo nekaj Jankovićevih podpornikov, tudi Erjavec pravi, da je treba prešteti poslance, ki podpirajo vlado. V tem primeru bo tudi zaupnica, ki jo je napovedala predsednica, imela svojo vlogo, pravi.

ako/tvr/moz/ako
© STA, 2014