Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Izoli se bo na festivalu oranžnih vin predstavilo več kot 50 vinarjev

Izola, 25. aprila - V Izoli se bo danes odvijal že tretji Orange Wine Festival, na katerem se bo predstavilo 59 vinarjev iz petih držav. Dogodek, na katerem se predstavljajo pridelovalci vrhunskih belih maceriranih vin iz območja Alpe-Adria, pomeni vrnitev k tradiciji tovrstne pridelave vin na tem območju, hkrati pa prispeva k večji prepoznavnosti mesta.

Izola, Wine bar Manzioli.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Festivala oranžnih vin, ki bo 25. v Izoli.
Vinar Bruno Zaro, izolski župan Igor Kolenc, predsednica italijanske samoupravne narodne skupnosti z Izole Astrid Del Ben in vinar Uroš Rojac.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Izola, Wine bar Manzioli.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Festivala oranžnih vin, ki bo 25. v Izoli.
Vinar Bruno Zaro.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Festival oranžnih vin se bo odvijal v samem starem mestnem jedru, odločitev zanj pa je povezana tudi s tradicijo pridelave tovrstnih vin na tem območju v preteklosti, je na nedavni novinarski konferenci pojasnil Bruno Zaro.

Poleg vinarjev se bo predstavilo tudi 20 različnih ponudnikov kulinaričnih dobrot, med njimi prvič tudi izolski ribiči, ki bodo ponujali brodet s polento. Obiskovalci festivala bodo odšteli 25 evrov, kar vključuje kavcijo petih evrov za kozarec.

Vinar Uroš Rojac je poudaril, da festival združuje populacijo pridelovalcev drugačnega kova, ki so se vrnili nazaj k zemlji.

miv/mke
© STA, 2014