Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Letošnji bostonski maraton v znamenju kljubovanja in odločnosti

Boston, 21. aprila - V ameriškem Bostonu se danes ob 16. uri po srednjeevropskem času začenja letošnji že 118. maraton po vrsti, ki se ga bo udeležilo 36.000 tekačev iz 70 držav sveta, med njimi tudi devet Slovencev. Navkljub oziroma prav zaradi lanskoletnega terorističnega napada bo letos gledalcev in tekmovalcev veliko več kot ponavadi.

ZDA, Boston.
Obeležje v spomin na tragični bostonski maraton 2013, ko sta v cilju odjeknili dve bombni eksploziji, tri osebe pa so izgubile življenje.
Foto: Xinhua/STA

Brata čečenskega rodu Tamerlan in Džohar Carnajev sta 15. aprila lani na cilju bostonskega maratona nastavila bombi, ki sta ubili tri osebe, 260 pa ranili. Eden od teroristov je mrtev, drugi čaka na sojenje, v Bostonu pa so bile prejšnji torek spominske slovesnosti za žrtvami.

Letošnji maraton naj bi si ogledalo več kot milijon ljudi, čeprav dostopa do cilja, kjer sta lani eksplodirali bombi iz ekonom loncev, tokrat ne bodo imeli. Za gledalce in tekače veljajo poostreni varnostni ukrepi, vendar tudi to ne zmanjšuje zanimanja.

sk/rp/sk
© STA, 2014