Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Bostonu uničili sumljiva nahrbtnika v cilju maratona

Boston, 16. aprila - Le nekaj ur po prireditvi v spomin na lanski tragični bostonski maraton, kjer sta v cilju odjeknili dve bombni eksploziji, tri osebe pa so izgubile življenje, so varnostne službe danes v izteku letošnje trase našle dva zapuščena nahrbtnika. Iz varnostnih razlogov so jih strokovnjaki razstrelili, policija pa je enega osumljenca že priprla.

ZDA, Boston.
Obeležje v spomin na tragični bostonski maraton 2013, ko sta v cilju odjeknili dve bombni eksploziji, tri osebe pa so izgubile življenje.
Foto: Xinhua/STA

Podrobnosti o dogodku še niso znane, o razstrelitvi nahrbtnikov so poročali ameriški mediji, ki poročajo tudi, da naj bi šlo pri priprtem za duševno moteno osebo.

Nahrbtnika naj bi bila nastavljena prav tam, kjer sta lani detonirali eksplozivni telesi, v katerih je bilo ob treh smrtnih žrtvah ranjenih kar 260 ljudi. S tem je bil atentat na bostonski maraton največji teroristični napad v ZDA po 11. septembru 2001.

Na torkovi slovesnosti v Bostonu so se spomnili 15. aprila 2013 in vseh žrtev, ameriški podpredsednik Joe Biden pa je poudaril, da se ZDA nikoli ne bodo umaknile terorizmu.

ag/ag
© STA, 2014