Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gerson iz Mednarodnega denarnega sklada meni, da mora Slovenija začeti s privatizacijo in pospešiti prenose na slabo banko

Washington, 11. aprila - Razmere v Sloveniji so se v zadnjem letu občutno izboljšale, po zelo težkem obdobju se kažejo znaki rasti, a je z reformami treba nadaljevati, je danes v Washingtonu ocenil namestnik direktorja oddelka za Evropo pri Mednarodnem denarnem skladu Philip Gerson.

Bled, Hotel Golf.
Namestnik direktorja evropskega oddelka v Mednarodnem denarnem skladu Philip Gerson.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Vlada je pripravila seznam podjetij za prodajo, ki jo je zdaj treba začeti izvajati, pospešiti pa je treba tudi prenose na t.i. slabo banko, ki potekajo počasneje od pričakovanj. Problem slabih posojil v bankah ostaja velik, je dejal.

Direktor oddelka za Evropo pri skladu Reza Moghadam pa je pojasnil, da se je okrevanje v območju evra okrepilo, zato je sklad izboljšal napoved rasti za območje skupne evropske valute. Letos mu napoveduje 1,2-odstotno gospodarsko rast.

Kljub temu je po mnenju Moghadama treba storiti še veliko za utrditev okrevanja, ki ostaja šibko. Brezposelnost je v preveč državah še vedno nesprejemljivo visoka, je opozoril.

fz/jes
© STA, 2014