Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po mnenju opozicije vlada ne sprejema nujno potrebnih ukrepov

Ljubljana, 7. aprila - Po včerajšnjem dogovoru koalicije o krpanju proračunske luknje v opoziciji svarijo, da vlada ne sprejema nujno potrebnih ukrepov za gospodarsko rast.

Ljubljana, prostori Evropskega urada Lojzeta Peterleta.
Javna predstavitev skupne liste kandidatov NSi in SLS za volitve poslancev v Evropski parlament.
Predsednik SLS in kandidat SLS za evropskega poslanca Franc Bogovič ter evropski poslanec in nosilec liste NSi za evropske volitve Lojze Peterle (ELS/NSi).
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, prostori Evropskega urada Lojzeta Peterleta.
Javna predstavitev skupne liste kandidatov NSi in SLS za volitve poslancev v Evropski parlament.
Kandidat SLS za evropskega poslanca Franc Bogovič, nosilec liste NSi za evropske volitve Lojze Peterle (ELS/NSi) ter kandidatka NSi za evropsko poslanko Ljudmila Novak.
Foto: Anže Malovrh/STA

Prvak SLS Franc Bogovič je zaradi tega presenečen. Govoriti o 200 milijonih luknje po padcu nepremičninskega zakona je po njegovi oceni zavajanje, dogovorjeni ukrepi pa lahkotni. Da premierka Alenka Bratušek grozi z zaupnico ne da bi povedala, na kaj jo veže, je smešno, podobno politiki te vlade, je še poudaril.

Po mnenju predsednice NSi Ljudmile Novak je prav, da gre Bratuškova po zaupnico, saj da ji je nezaupnico že izreklo ustavno sodišče. A kot pravi, morata koalicija in tudi PS urediti predvsem razmere v lastnih vrstah. Tudi v NSi menijo, da vlada ne sprejema potrebnih reformnih programov.

Prvak SDS Janez Janša se je na dogajanja odzval že v minulih dneh. O koalicijskem vrhu je včeraj na Twitterju zapisal: Cirkus AB po pričakovanjih danes ni razpadel, še bo nekaj dragih predstav.

ij/ako/ako
© STA, 2014