Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po oceni Branislja bo podpora koalicije Virantu vplivala tudi na glasovanje o zaupnici

Ljubljana, 4. aprila - Vodja poslancev DL Rihard Braniselj napoved premierke Alenke Bratušek o preverjanju podpore z zaupnico ocenjuje kot dodatno utrjevanje koalicije. Ali bodo v DL zaupnico podprli, še ne more napovedati, bo pa današnje glasovanje o interpelaciji notranjemu ministru Gregorju Virantu vplivalo tudi na glasove DL pri zaupnici, je dejal.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje redne seje DZ, na kateri so med drugim obravnavali interpelacijo zoper notranjega ministra Gregorja Viranta.
Foto: Anže Malovrh/STA

Sicer pa v potezi Bratuškove ne vidi poskusa premierkinega discipliniranja poslancev PS, pač pa je očitno, da bodo ukrepi tako zahtevni, da bo zmagovita kombinacija samo enoten nastop koalicije. Braniselj vendarle pričakuje, da bo koalicija poenotena.

Na vprašanje, kako se bo predsednik DL Virant odzval, če se bo PS vzdržala pri današnjem glasovanju, je Braniselj odgovoril, da se o tem niso pogovarjali. Na vprašanje, ali je ob takšnem scenariju možen tudi Virantov odstop, pa je vodja poslancev DL odvrnil, da so vedno v igri vse možnosti.

ij/ago/ako/ako
© STA, 2014