Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mandatno-volilna komisija še ni predlagala člana izbirne komisije za imenovanje namestnikov predsednika protikorupcijske komisije

Ljubljana, 3. aprila - Parlamentarna mandatno-volilna komisije še ni predlagala člana izbirne komisije za imenovanje namestnikov predsednika Komisije za preprečevanje korupcije. Koalicija za članico komisije predlaga generalno sekretarko državnega zbora Mojco Prelesnik, vendar pa se je današnja razprava povečini vrtela okoli torkove zavrnitve kandidature vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka.

Ljubljana.
Generalna sekretarka DZ Mojca Prelesnik.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Člani mandatno-volilne komisije iz vrst SDS so opozarjali, da je koalicija Tanka na torkovi seji zavrnila le zato, ker ji ni bil po volji, pa čeprav je bil edini kandidat. Vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer pa je poudaril, da bi bil Tanko že izvoljen za člana izbirne komisije, če bi bili predstavniki SDS v torek na seji mandatno-volilne komisije od samega začetka.

Člani mandatno-volilne komisije razprave o članu izbirne komisije danes niso končali, zato je predsednica mandatno-volilne komisije Melita Župevc sejo prekinila.

bs/pa/bs
© STA, 2014