Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mandatno-volilna komisija zavrnila Tankovo kandidaturo za sodelovanje pri izbiranju namestnikov predsednika protikorupcijske komisije

Ljubljana, 1. aprila - Parlamentarna mandatno-volilna komisija bo znova pozvala poslanske skupine, naj predlagajo kandidate za člana komisije za izbiro primernih kandidatov za imenovanje obeh namestnikov predsednika Komisije za preprečevanje korupcije. Na današnji seji je namreč mandatno-volilna komisija zavrnila kandidaturo poslanca SDS Jožeta Tanka.

Ljubljana, DZ.
Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Predsednica mandatno-volilne komisije, poslanka PS Melita Župevc, je pojasnila, da je v predpisanem roku prišel le predlog poslanske skupine SDS, ki je kot kandidata ponudila Tanka. Pri glasovanju je Tankovo kandidaturo podprlo pet članov mandatno-volilne komisije, devet pa jih je bilo proti.

Poslanske skupine lahko kandidate za predstavnika državnega zbora v izbirni komisiji znova predlagajo do jutri do polnoči. Poleg državnega zbora v izbirno komisijo svoje predstavnike imenujejo tudi vlada, kvalificirane nevladne organizacije, sodni svet in uradniški svet.

bs/ago/ago
© STA, 2014