Na območju Žalca pogrešajo 73-letno Amalijo Novak

Žalec, 27. julija - Svojci od petka dopoldne pogrešajo 73-letno Amalijo Novak iz Kanade, ki je na obisku pri sestri na območju Žalca. Pogrešana je v času obiska vsakodnevno opravljala sprehode na različne lokacije, ker je hotela obiskati kraje iz njenega otroštva. Nazadnje so jo opazili v petek okoli 11.15 med hojo po cesti proti Taboru.

Celje.
Pogrešana 73-letna Amalija Novak iz Kanade, pogrešana v Žalcu.
Foto: PU Celje

Obstaja možnost, da se je opravila v smeri Svete planine, kamor sta nameravali s sestro oditi v nedeljo, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Pogrešana je visoka približno 165 centimetrov, srednje postave, ovalnega obraza, dolgih, svetlih las, zadaj spetih v čop. Oblečena je v belo majico s kratkimi rokavi, spredaj čipkastega vzorca in črne oprijete hlače ter obuta v športne copate bele barve. Tekoče govori slovensko. Je sladkorna bolnica, ki nujno potrebuje zdravila.

Vse, ki bi pogrešano opazili, ali pa bi karkoli vedeli o njenem izginotju, policisti naprošajo, naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200.

ago/bs
© STA, 2013