Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na ljubljanskem območju Moste-Polje od prihodnjega tedna zaradi del prekinjena dobava tople vode

Ljubljana, 25. julija - Energetika Ljubljana bo od 29. julija do 10. avgusta izvajala redna vzdrževalna dela na vročevodu na območju Moste-Polje. V tem času bo prekinjena dobava toplotne energije in toplotne energije za pripravo sanitarne tople vode, so sporočili iz družbe.

Energetika Ljubljana bo v okviru priprave vročevodnega omrežja na naslednjo ogrevalno sezono obnavljala vročevodno omrežje na lokaciji Ob sotočju, zaradi česar bo prekinjena dobava toplotne energije.

Zaradi del na omrežju bo prekinjena dobava toplotne energije za pripravo sanitarne tople vode v Štepanjskem naselju, Štepanji vasi, Zgornji Hrušici in na območju med Miklavčevo, Povšetovo, Puterlejevo ulico ter delu Zaloške in Kajuhove ulice.

Dobava toplotne energije za pripravo sanitarne tople vode bo prekinjena za objekte, ki so oskrbovani s toplotnih postaj na naslednjih ulicah oz. cestah: Bilečanski, Dergančevi, Hruševski, Jakčevi, Kamnoseški, Litijski, Marčenkovi, Mekinčevi, Moškričevi, Na peči, Novosadski, Nusdorferjevi, Ob mejašu, Ob potoku, Ob Sotočju, Parmski, Povšetovi, Prištinski, Skopski, Steletovi, Škerjančevi, Štepanjski, Štepanjskem nabrežju, Toplarniški, Ulici Angelce Ocepkove, Ulici bratov Tuma, Ulici miru, Ulici Polonce Čude, Ulici Vide Janežičeve, Ulici Vide Pregarčeve in Zaloški.

Na tem območju bodo namreč zamenjali glavni vročevod. Zamenjava z novim je potrebna zaradi poroznosti in dotrajanosti jeklene cevi, zaradi česar obstaja verjetnost puščanja. Zaradi dimenzije cevovoda gre za velik poseg, kar pomeni, da predvidenih del ni možno izvesti v krajšem terminu, kot je napovedano, so pojasnili v Energetiki Ljubljani.

Po zamenjavi cevovoda se bodo nadaljevala zaključna gradbena dela za vzpostavitev terena v prvotno stanje - ta se bodo izvajala do konca avgusta.

kk/jb
© STA, 2013