Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Bruslju začetek sestanka Ashtonove, Dačića in Thacija

Bruselj, 24. julija - V Bruslju se je nekaj po 14. uri začel trojni sestanek med visoko zunanjepolitično predstavnico EU Catherine Ashton ter premieroma Srbije in Kosova, Ivico Dačićem in Hashimom Thacijem. Tema srečanja so nadaljnji koraki v smeri uresničevanja bruseljskega sporazuma o normalizaciji odnosov med državama, so sporočili iz Bruslja.

Belgija, Bruselj.
Kosovski premier Hashim Thaci, visoka predstavnica EU za zunanjo politiko Catherine Ashton in srbski premier Ivica Dačić.
Foto: Beta/STA
Arhiv Beta/STA

Tiskovna predstavnica Ashtonove Maja Kocijančič je pred začetkom srečanja pojasnila, da bodo pogovori danes tekli o telekomunikacijah in energetiki, pa tudi o pripravah na lokalne volitve na Kosovu.

Thaci je izpostavil željo Kosova, da na lokalnih volitvah, ki so načrtovane za 3. november, sodelujejo tudi Srbi s severa države. V zvezi s tem je tudi pozdravil potezo Beograda, ki je svojo skupnost pozval k sodelovanju. Obljubil je, da bo Priština poskrbela za vse priprave in izpolnila vse pravne in ustavne obveze, da se to zgodi.

mg/mlj/mlj
© STA, 2013