Na primorski avtocesti v smeri Kopra novi zastoji

Ljubljana, 19. julija - Na primorski avtocesti med počivališčem Lom in Uncem v smeri Kopra je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas, zato nastaja zastoj, navajajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste. Medtem se je po odpravljenih posledicah prometne nesreče na primorski avtocesti pred priključkom Logatec promet že sprostil oz. poteka v koloni.

V prometni nesreči, ki se je danes dopoldne zgodila pred priključkom Logatec v smeri proti Kopru, je bila po podatkih policije lažje poškodovana ena oseba. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji je namreč prišlo do naleta dveh tovornih vozil, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Promet na avtocesti še vedno poteka v koloni vozil.

Zaradi prometne nesreče je trenutno promet oviran tudi na ljubljanski vzhodni obvoznici med priključkom Bizovik in pokritim vkopom Strmec v smeri Malenc.

Gneče in zastoji so sicer tudi ponekod drugod na slovenskih cestah. Po poročanju prometno-informacijskega centra na ljubljanski zahodni obvoznici med priključkom Brdo in razcepom Kozarje proti Primorski, na primorski avtocesti med razcepom Kozarje in cestninsko postajo Log ter na izvozu Brezovica v smeri Kopra. Gneča je še na cestah Lesce - Bled, Šenčur - Kranj, Ljubljana - Medvode ter Koper - Šmarje.

tvr/tz
© STA, 2013