Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Varuhinja človekovih pravic Bratuškovi predala letno poročilo za lani

Ljubljana, 19. julija - Premierka Alenka Bratušek je danes od varuhinje človekovih pravic Vlaste Nussdorfer sprejela letno poročilo varuha človekovih pravic za leto 2012. Nussdorferjeva je ob predaji gradiva izrazila željo, da bi letno poročilo predstavila tudi na seji vlade, Bratuškova pa je zagotovila, da bodo poročilo preučili z vso resnostjo in skrbnostjo.

Ljubljana, vlada.
Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je predsednici vlade Alenki Bratušek predala Letno poročilo Varuha za leto 2012.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Pridružila se je varuhinji človekovih pravic pri izraženi želji, da bi bila vsa prihodnja letna poročila varuha človekovih pravic tanjša, so v sporočilu za javnost navedli v kabinetu Bratuškove.

Vlasta Nussdorfer je sicer v začetku julija ob predstavitvi letnega poročila za lani v državnem zboru izpostavila, da je spoštovanje človekovih pravic za državo, kadar je v težkih časih, drago, vendar je še dražje vračanje pravic. Kriza zagotovo ne sme biti izgovor za kršenje človekovih pravic, je poudarila.

tvr/tz