Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nova bilanca letalske nesreča v San Franciscu

San Francisco, 13. julija - Splošna bolnišnica v San Franciscu je včeraj sporočila, da je umrla še ena najstnica, ki je bila na letalu južnokorejske družbe Asiana, ki je v soboto padlo na pristajalno stezo v San Franciscu. Letališka policija je medtem potrdila, da je eno od od prvih dveh žrtev na tleh povozil gasilski avtomobil.

AsianaZDA, San Francisco.
Razbitine južnokorejskega letala Boeing 777 Asiane, ki je ob pristajanju trčilo na pristajalno stezo letališča v San Franciscu.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA

Teden dni po nesreči preiskava še traja, vendar vse kaže, da sta kriva pilota, ki nista opazila, da letita prepočasi in prenizko, dokler ni bilo prepozno. V zadnjem trenutku sta skušala dvigniti letalo nazaj v zrak, nakar je rep zadel ob protipoplavni zid na začetku steze. Letalo je padlo na tla in čez nekaj minut zagorelo.

Imena tretje najstnice, ki je umrla včeraj, niso takoj objavili. Bila je ena od več kot 180 potnikov, ki so jih po nesreči odpeljali v bolnišnico in je bila ves čas v kritičnem stanju. Nesrečo so tako od 307 oseb na krovu preživele 304 osebe.

mlj/rp/mlj
© STA, 2013