Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zavod za zdravstveno zavarovanje začenja izvajati neposredna izplačila nadomestila plače v primeru delodajalčevega neplačila

Ljubljana, 12. julija - Z današnjim dnem se začne uporabljati določba zakona o delovnih razmerjih, ki določa pogoje, pod katerimi lahko Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije izplača zapadlo neizplačano nadomestilo plače neposredno delavcu. Določba se uporablja za čas odsotnosti z dela s pravico do nadomestila plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Ljubljana.
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), logotip.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Zahtevo za neposredno izplačilo nadomestila plače delavcu primarno vloži delodajalec, če ta tega ne stori, pa lahko zahtevo vloži tudi delavec.

Zahteva se lahko vloži le, če delodajalec vsem pri njem zaposlenim delavcem ni izplačal plač in nadomestil plač in če tudi delavcu ni izplačal nadomestila, ki je predmet zahteve.

Zahtevi je potrebno priložiti izjavo delodajalca ter pravilno in popolno izpolnjeno originalno potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela. Podrobnejše informacije o vsej zahtevani dokumentaciji in vzorci vlog so na voljo na spletni strani zavoda.

miv/bs
© STA, 2013