Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Egiptovski islamisti po krvavem nasilju pozivajo k vstaji

Kairo, 8. julija - Egiptovska Muslimanska bratovščina je danes pozvala k vstaji v državi in k mednarodnemu posredovanju, ki bi preprečilo državljansko vojno, kakršna divja v Siriji. Islamisti so k vstaji pozvali, potem ko je bilo v nasilju pred sedežem republikanske garde v Kairu danes ubitih več deset privržencev odstavljenega predsednika Mohameda Mursija.

Egipt, Kairo.
Podporniki Muslimanske bratovščine ter odstavljenega egiptovskega predsednika Mohameda Morsija na demonstracijah v Kairu.
Foto: Xinhua/STA

Po zadnjih podatkih je bilo po navedbah bolnišničnih virov ubitih 42 ljudi, 322 pa ranjenih. Egiptovska vojska je še sporočila, da so aretirali okoli 200 ljudi, ki naj bi skušali vdreti v poslopja republikanske garde v egiptovski prestolnici.

Muslimanska bratovščina trdi, da so Mursijevi privrženci ob zori mirno molili pred sedežem republikanske garde, ko je začela vojska nanje streljati. Vojska na drugi strani zatrjuje, da je teroristična skupina poskušala napasti sedež republikanske garde ter da je pri tem bil ubit vojaški častnik, 40 ljudi pa je bilo ranjenih.

mlj/jav
© STA, 2013