Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ponesrečen pristanek letala Asiane v San Franciscu zahteval najmanj dve življenji

San Francisco, 7. julija - Potniško letalo boeing 777 južnokorejske družbe Asiana Airlines je v soboto popoldne po krajevnem času treščilo na pristajalno stezo letališča v San Franciscu in se kmalu zatem zažgalo. Pri tem sta umrla najmanj dva človeka, enega pogrešajo, 181 ljudi pa je ranjenih.

ZDA, San Francisco.
Potniško letalo boeing 777 družbe Asiana Airlines je treščilo na pristajalno stezo letališča v San Franciscu in se kmalu zatem vžgalo.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, San Francisco.
Potniško letalo boeing 777 družbe Asiana Airlines je treščilo na pristajalno stezo letališča v San Franciscu in se kmalu zatem zažgalo.
Foto: Xinhua/STA

Predstavnik družbe Asiana je potrdil, da sta smrtni žrtvi kitajska državljana. Iz bolnišnice v San Franciscu, kjer zdravijo ponesrečene, pa so sporočili, da je deset poškodovanih v kritičnem stanju. Gre za šest žensk in štiri moške, med njimi sta tudi dva otroka.

Na letalu je bilo 16 članov posadke in 291 potnikov. 141 potnikov je bilo Kitajcev, 77 Južnih Korejcev, 61 Američanov in en Japonec.

Letalo Asiana Airlines je bilo na poti iz Šanghaja na Kitajskem, vmes pa se je ustavilo še v Seulu v Južni Koreji. Po navedbah južnokorejskega ministrstva za promet je ob pristanku z repom trčilo v pristajalno stezo, nato pa ga je zaneslo na levo stran steze.

np/rp/np
© STA, 2013