Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Obravnava obsežnega nabora predlogov sprememb poslovnika državnega zbora ustavljena, komisija bo počakala na nove predloge

Ljubljana, 4. julija - Parlamentarna komisija za poslovnik se je danes lotila vprašanja, kaj naj stori s seznamom več kot 100 predlogov sprememb poslovnika državnega zbora, ki so se v predalu komisije nabirali vse od leta 2003, zanje pa ni bilo doslej nikoli ugotovljeno, ali sploh imajo dvotretjinsko podporo. Komisija se je odločila, da obravnavo tega gradiva ustavi.

Pri svoji odločitvi je komisija sledila predlogu poslanca Pozitivne Slovenije Janija Möderndorferja, da naj omenjeni nabor predlogov sprememb poslovnika ostane v arhivu komisije le kot delovni pripomoček, ki bo služil pri pripravi morebitnih novih predlogov.

Vprašanje, kaj storiti s predlogi sprememb poslovnika, ki so jih v različnih mandatih prispevali posamezni predlagatelji, je ob nastopu funkcije predsednika komisije za poslovnik sprožil Franc Pukšič iz SLS. Kot je opozoril na današnji seji komisije, so med predlagatelji tudi takšni, ki niso več subjekti zakonodajnega odločanja.

bs/apo/apo
© STA, 2013