Sladkorja naj bi uživali čim manj ne glede na njegovo barvo

Ljubljana, 12. junija - Med potrošniki je pogosto slišati, da je rjavi sladkor bolj zdrav kot beli, da ima sladkor, pridobljen iz sladkorne pese, boljši okus kot tisti, pridobljen iz sladkornega trsa, da je rjavi sladkor v resnici le pobarvan beli sladkor. A po prehranskih priporočilih naj bi sladkorja uživali čim manj ne glede na njegovo barvo, navaja zveza potrošnikov.

Rusija, Moskva.
Sladkor, kocke sladkorja.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Ljubljana.
Živila, sladkor.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 811 znakov (brez presledkov) oziroma 147 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

pse/apo
© STA, 2013