Milan Mikl potrdil kandidaturo za nadomestnega župana

Maribor, 18. februarja - Podžupan Mestne občine Maribor Milan Mikl je danes potrdil, da bo vložil kandidaturo za nadomestne županske volitve 17. marca. V primeru izvolitve namerava nadaljevati program, ki ga je začrtal njegov predhodnik Franc Kangler, a upoštevajoč trenutne razmere in zmožnosti.

Maribor, mestna hiša.
Podžupan mestne občine Maribor Milan Mikl je dal izjavo za medije glede sprejema akta o spremembah in dopolnitvah akta o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v Mestni upravi MO Maribor.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

52-letni Mikl je po izobrazbi strojevodja, zadnja štiri leta pa je opravljal službo enega od podžupanov. Velja za enega najtesnejših sodelavcev nekdanjega župana Kanglerja, ki je njegovo kandidaturo za nadomestnega župana tudi javno podprl. Kangler ga je ob odstopu tudi pooblastil za vodenje občine do izvolitve novega župana.

Mikl bo na volitvah nastopil kot kandidat Županove liste in SLS, čeprav je slednja Kanglerja nedavno izključila iz svojih vrst.

Kandidaturo za župana so poleg Mikla napovedali še Folko Puconja, Matevž Frangež, Andrej Fištravec, Teodor Lorenčič, Franc Jesenek, Denis Kokol in Monika Piberl.

ase/pa
© STA, 2013