Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DeSUS izstopa iz mariborske mestne koalicije

Maribor, 29. novembra - DeSUS kot tretja najmočnejša politična skupina v mariborskem mestnem svetu izstopa iz koalicije pod vodstvom župana Franca Kanglerja. Kot je po današnji seji mestnega odbora DeSUS sporočil predsednik mestne organizacije stranke Valter Drozg, se ograjujejo od takšnega načina vodenja mesta, ki ga prakticira zdajšnji župan.

Maribor.
Novinarska konferenca mestnega odbora DeSUS.
Član mestnega odbora DeSUS in državni sekretar v vladi Janez Ujčič in predsednik mestne organizacije stranke DeSUS Valter Drozg.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Mestni odbor DeSUS je na današnjem sestanku podal predlog, da se na ravni mesta takoj oblikuje čim širša koalicija, ki so jo poimenovali Koalicija za rešitev Maribora. Takšna koalicija, ki bi jo sestavili obstoječi mestni svetniki, bi bila po njegovem mnenju boljša kot razpustitev mestnega sveta, ki jo je predlagala skupina opozicijskih svetnikov.

Druga najmočnejša politična skupina v mestnem svetu SDS je že pred dnevi zagrozila z izstopom iz koalicije. Še najbolj trden zaveznik Kanglerja pa ostaja njegova Županova lista in SLS.

ase/ago
© STA, 2012