Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na spletu zavajajoče nagradne igre s SMS sporočili

Ljubljana, 27. novembra - Na spletu in prek ostalih medijev se v zadnjem obdobju pojavljajo različne nagradne igre, ki poskušajo udeležence zavesti, da jih organizirajo oz. so v njih udeležene uveljavljene blagovne znamke in podjetja. Eno od takšnih podjetij je Hervis, kjer opozarjajo, da si bodo udeleženci le povečali stroške mobilne telefonije.

V Hervisu strankam močno odsvetujejo sodelovanje v tovrstnih prevarantskih nagradnih igrah, saj se bodo s tem včlanili v t.i. SMS-klub in naročili na prejemanje dragih plačljivih kratkih sporočil SMS, ki lahko občutno povišajo njihov račun za mobilno telefonijo.

"Žal kupce, ki so žrtve organizatorjev prevarantskih nagradnih iger, čaka neprijetno presenečenje v obliki visokega računa za mobilni telefon," je povedal vodja marketinga v podjetju Hervis Šport in moda Simon Draganič.

Ob tem je zatrdil, da so vse nagradne igre, ki jih organizira ali pri katerih sodeluje Hervis, vedno objavljene na spletni strani www.hervis.si, na njihovi Facebook strani ali v njihovih poslovalnicah. Če kupci niso prepričani, da gre za nagradno igro, ki jo prireja Hervis, naj to preverijo na navedenih mestih in se tako zavarujejo pred nepredvidenimi stroški, svetuje Draganič.

Tistim, ki so žrtve prevarantov, svetujejo, da se čim prej odjavijo iz SMS-kluba in tako preprečijo nadaljnje stroške, za pomoč pa naj se obrnejo na svojega mobilnega operaterja in pristojne državne institucije, kot je Tržni inšpektorat RS.

Prav tako vsem priporočajo, da pred sodelovanjem v nagradnih igrah, ki zahtevajo pošiljanje kratkega sporočila SMS, vedno preberejo drobni tisk, preverijo spletno stran ponudnika ter se pozanimajo o pogojih sodelovanja in še posebej o ceni tovrstnih sporočil.

bg/jes
© STA, 2012