Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vizjak demonstracije jemlje kot opozorilo, pot k rešitvi pa vidi v pogovoru

Ljubljana, 17. novembra - Minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak je ob koncu demonstracij proti vladnim varčevalnim ukrepom v središču Ljubljane za STA dejal, da demonstracije jemljejo kot opozorilo, kot stališča zlasti sindikatov v zvezi z dogajanjem v Sloveniji in drugje.

Ljubljana, vlada.
Novinarska konferenca ministra za delo, družino in socialne zadeve Andreja Vizjaka, na kateri je predstavil predlog reforme delovnopravne in pokojninske zakonodaje.
Foto: Tina Kosec/STA

A demonstracije po njegovih besedah niso dovolj za rešitev. Pot k rešitvi sta pogovor in dogovor, meni minister.

Kot je poudaril, ne glede na današnje demonstracije prisega na socialni dialog. Zatrdil je, da bo dialog v zvezi s pokojninsko reformo in reformo trga dela še naprej vodil v maksimalni možni meri iskanja dogovora in soglasja.

Na tudi danes izrečene očitke, da je vlada v državni zbor pošiljala s socialnimi partnerji neusklajene predloge zakonov, Vizjak odgovarja, da ne verjame, da je vlada sprejemala kakršne koli odločitve brez poskusa dogovora. A vlada po njegovih besedah ne more prevzeti odgovornosti, če soglasja ni, in mora ne glede na to ukrepati.

spc/ago
© STA, 2012