Obeležujemo dan slovenske hrane

Ljubljana, 16. novembra - Vlada je vsak tretji petek v novembru razglasila za dan slovenske hrane. Kmetijsko ministrstvo s partnerji ta dan obeležuje s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Danes v osnovnih šolah in vrtcih otroci jedo zajtrk, sestavljen iz živil iz lokalnega okolja, tudi v okviru pouka dajejo pozornost lokalno pridelani hrani in zdravemu prehranjevanju.

Ljubljana, Vrtec Jelka.
Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je osveščanje o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora ter pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje.
Vrtec, otroci, zajtrk, zdrav obrok.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Vrtec Jelka.
Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je osveščanje o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora ter pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje.
Otroci, vrtec, miza, zajtrk, zdrav obrok.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Vrtec Jelka.
Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je osveščanje o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora ter pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje.
Otroci, vrtec, zajtrk, miza, zdrav, obrok.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Vrtec Jelka.
Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je osveščanje o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora ter pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje.
Zajtrk, kruh, maslo, med.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Vrtec Jelka.
Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je osveščanje o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora ter pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje.
Otroci, vrtec, miza, zajtrk, zdrav obrok.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Vrtec Jelka.
Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je osveščanje o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora ter pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje.
Zajtrk, kruh, maslo, med.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Vrtec Jelka.
Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je osveščanje o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora ter pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje.
Vrtec, otroci, zajtrk, miza, zdrav obrok.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Vrtec Jelka.
Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je osveščanje o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora ter pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje.
Vrtec, miza, otroci, zajtrk, zdrav obrok.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Vrtec Jelka.
Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je osveščanje o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora ter pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje.
Zajtrk, zdrav obrok, kruh, maslo, med, rozine.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.369 znakov (brez presledkov) oziroma 215 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mke/jb
© STA, 2012