Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Reke po državi večinoma upadajo

Ljubljana, 6. novembra - Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo Agencije RS za okolje (Arso) so reke po Sloveniji so ponoči večinoma začele upadati. Čez dan lahko naraste še reka Krka. Rdeči alarm je sicer še vedno razglašen za območje zgornjega in spodnjega Podravja ter za območje Posavja, kažejo podatki Arsa. Padavin sicer ni več.

Celje, mestni park.
Visoke vode Savinje so Celje dosegle v popoldanskih urah.
Foto: Lili Pušnik/STA
Arhiv STA

Po podatkih Arsa je Drava je začela upadati, njen pretok v Dravogradu je bil ob drugi uri zjutraj 1250 kubičnih metrov na sekundo, v Forminu pa okoli 2650 kubičnih metrov na sekundo.

Reka Mura se je, v Gornji Radgoni, ustalila pri pretoku 960 kubičnih metrov na sekundo.

Sava pri Hrastniku je dosegla največji pretok 1850 kubičnih metrov na sekundo med tretjo in polčetrto uro zjutraj in počasi upada.

Prav tako upada Savinja, ki je ob 22. uri v ponedeljek v Velikem Širju dosegla pretok 1145 kubičnih metrov na sekundo. V dopoldanskih urah bo Sava začela upadati tudi na meji s Hrvaško, kjer lahko doseže pretok okoli 2600 kubičnih metrov na sekundo.

Ljubljanica na vodomerni postaji Moste je ustaljena. Pretok Ljubljanice okoli 200 kubičnih metrov na sekundo bo ostal tudi še dopoldne, kažejo še podatki Arsa.

Po podatkih Arsa bo danes delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe, ob morju je možnost neviht. V sredo bo precej jasno, čez dan se bo v krajih severno in vzhodno od nas zmerno pooblačilo. Večinoma jasno bo tudi v četrtek in petek, zjutraj in dopoldne pa bo po nižinah megla.

Nad severno in vzhodno Evropo je ciklonsko območje, hladna fronta se je pomaknila nad osrednji Balkan. Od zahoda doteka nad naše kraje hladnejši in razmeroma suh zrak, navajajo na spletni strani Arsa.

ago/ako/ako
© STA, 2012