V Črni na Koroškem zaradi dežja grozijo plazovi in hudourniki

Črna na Koroškem, 5. novembra - Deževje v Občini Črna na Koroškem od noči povzroča veliko nevšečnosti. Nekaj pred pol šesto uro zjutraj je v naselju Koprivna odneslo del gospodarskega poslopja z nekaj glavami živine, pri čemer po podatkih policije in županje Črne Romane Lesjak ljudje niso ogroženi. Na območju Črne se je sprožilo več plazov in naraščajo hudourniki.

"Vsi potoki so v kritičnem stanju, več cest v okolici Črne je neprevoznih, pretrgalo je glavni vodovod na Pristavi," je STA med drugim povedala županja Črne Lesjakova, ki je občanom tudi prek medijev svetovala, naj se danes z avtomobili ne odpravljajo od doma, ker se je na ceste sprožilo več plazov, veliko je tudi podrtih dreves.

Zaradi obilnega dežja je poplavljenih več odsekov cest na območju Koroške in na Šaleškem. Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, so neprevozne glavna cesta v Podklancu, glavna cesta na Poljani, glavna cesta v Mežici, lokalna cesta Ravne-Kotlje-Slovenj Gradec pri Anžiču na Selah, lokalna cesta Slovenj Gradec-Podgorje v kraju Šmiklavž, lokalna cesta v Pamečah, glavna cesta v Otiškem Vrhu pri Dravogradu in glavna cesta Velenje-Šoštanj.

Razmere na cestah na omenjenem območju se sicer iz ure v uro spreminjajo, so pojasnili na policiji, kjer občane opozarjajo na previdnost pri vožnji in uporabo obvozov. Če ni nujno, naj se ne odpravljajo od doma, svetujejo na policiji in ljudi opozarjajo tudi, naj se ne gibljejo v neposredni bližini vodotokov.

V Črni na Koroškem so sicer gasilci in drugi prostovoljci zaradi naraščajočih potokov in hudournikov že začeli deliti vreče s peskom in posredujejo na terenu, je STA povedal poveljnik gasilcev Drago Burjak. Med drugim je podrto drevje zajezilo hudournik, do koder se zdaj poskušajo prebiti gasilci.

Nekaj pred pol šesto uro zjutraj je zaradi neurja odneslo del gospodarskega poslopja na kmetiji v Koprivni, v katerem so med drugim bile ovce in prašiči. Po besedah županje Črne gasilci pomagajo pri reševanju še živih živali.

vpu/tz/tz
© STA, 2012